Massage als onderhoud of luxe?

Preventieve massage voorkomt dat klachten en hardnekkige blessures chronisch worden.

Maar als ik nergens last van heb waarom dan toch preventieve massage? Mijn antwoord is altijd hetzelfde: helaas staat de gemiddelde mens niet goed in contact met het lichaam en zijn er teveel activiteiten die ons afleiden. Als we uiteindelijk pijn ervaren dan heeft het lichaam al heel lang afvalstoffen opgebouwd en zet deze in de pezen en spieren met stijfheid als gevolg. Voor onderhoud is het raadzaam maandelijks een volledige lichaamsmassage(want afvalstoffen bevinden zich overal) te ondergaan en daarmee pijnklachten en blessures te voorkomen.

Het is mogelijk verschillende massage vormen te ervaren, in overleg pas ik de druk aan op jouw behoefte.

Sportmassage

Met deze massage ligt de nadruk meer op de behandeling van de spieren. Het behandelen van spanning veroorzaakt door sportbelasting, frequent bureauwerk met daarbij gepaard gaande slechte houding, stress en andere factoren die hogere spierspanning veroorzaken, werkt met deze massage het beste. De massage zorgt ervoor dat de opgehoopte afvalstoffen worden afgevoerd, de doorbloeding wordt gestimuleerd en ontspanning optreedt. Bij langdurige klachten is het raadzaam om meerdere massage kort op elkaar te ondergaan om daarna een maandelijks onderhoud te blijven ondergaan.

Bindweefsel massage

Bindweefselmassage is een therapie die wordt toegepast bij (hardnekkige) klachten als andere vormen van behandeling niet toepasbaar zijn of het juiste resultaat bereiken. Tijdens de massage wordt gekeken of de oorzaak van de klacht(en) in verband staat met stoornissen in het functioneren van bepaalde organen, botten of spieren. Deze stoornissen uiten zich in verklevingen en spanningen in het onderhuids bindweefsel. De bedoeling van de behandeling is dat door de massage de spanning van de huid afneemt en uiteindelijk losser gaat aanvoelen. Dit proces gaat gepaard met verschillende reacties. Zo kan na afloop van de behandeling een verhoogde gevoeligheid of ietwat beurs gevoel geven. Deze reactie is normaal en zal in de regel na 24 uur verdwijnen.

Magnesium massage

Ons dagelijks voedsel bevat steeds minder magnesium. Daarbij zijn onze diëten vaak niet gevarieerd genoeg, als gevolg hiervan hebben veel mensen ongemerkt een magnesium te kort. Wist je dat magnesium aan meer dan 400 functies in ons lichaam meehelpt? Kuitkrampen is een goede indicatie dat er magnesium tekort is ontstaan. De 50 of 80 minuten Magnesium massage is goed voor je hart, houdt je spieren soepel en zorgt voor sterke botten. Ook reguleert het de hormonen en maakt je geest scherp. De behandeling heeft een verlichtende en ontspannende werking. Minder stress, spierpijn, kramp, vermoeidheid en slapeloosheid. Tevens helpt het enorm bij reumatische aandoeningen. Voor sporters de perfecte balans van inspanning naar ontspanning.

                                                     Om een afspraak te boeken bel je met 06-1139-9235

                                                  Heel graag tot ziens in de praktijk Heemstede of Zandvoort.

E-mail verzonden