Zijn supplementen de juiste aanvulling?

Vitaminen en mineralen zijn zeer belangrijk voor ons lichaam, sterker nog; als het lichaam bepaalde vitaminen en mineralen moet ontberen ontstaan klachten. Als wij gezonde en afwisselende voeding eten dan krijgen we toch alle vitaminen binnen? Dit wordt al jaren beweerd, echter neemt de voedingswaarde van ons voeding sterk af. Tussen 1985 en 2002 is er gekeken naar ons groenten en fruit en bleek dat de voedingswaarde tussen de 13 en 87% is afgenomen. Om een paar voorbeelden te noemen: aardbeien hebben 87% vitamine C verloren, bananen zelfs 95% vitamine B6 en aardappels, spinazie en broccoli respectievelijk 79/76/73% calcium verlaging. We krijgen bijna niets aan vitaminen meer binnen. Oeps!

Door onze snelle leefstijl letten we niet zo goed op wat we eten en laten we ons vaak verleiden door de makkelijke en zeer ongezonde keuze. Daarnaast weten we niet echt wat nou wel of niet gezond is voor ons lichaam, het moet vooral lekker zijn en genot geven, dat is de belangrijkste impuls. Doordat de wereld steeds meer geld gedreven is en de oogst dus snel en veel moet opleveren gebruikt men steeds meer pesticiden, spuit men antibiotica in ons vlees, bevat de vis veel zware metalen en groenten en fruit bevat amper nog vitaminen en mineralen omdat het vaak onrijp geplukt en veel geïmporteerd wordt. Ons lichaam loopt ernstige tekorten op waardoor goed functioneren stagneert en men klachten krijgt, acuut of chronisch.

Wist je dit?

De voedingsindustrie zal nooit onderkennen dat zij ons voeding presenteren waar weinig tot geen voedingswaarden meer inzit. Eigenlijk is het vullen in plaats van voeden. Zelfs bedrijven die naar buiten treden betreffende onze gezondheid en daarover advies verschaft, geeft niet hoog op over vitaminen en mineralen, volgen hun zienswijze haal je alles wat het lichaam nodig heeft uit gevarieerde voeding. Dat is pertinent niet waar en zeer pijnlijk om te realiseren als je toch je best probeert te doen gezond te eten.

Of dit?

Uiteindelijk hebben wij in de oertijd geleefd op voeding, pure voeding wel te verstaan. Ons lichaam prefereert nog steeds voeding die ons lichaam herkend en dus makkelijk kan verteren zonder daar dagen werk aan te hebben. Groenten en fruit, noten en zaden, soms wat wild vlees en vis en sporadisch honing(suiker). Aangevuld met wat supplementen voor ondersteuning is al een goede richting voor een juiste leefstijl.

Wat kan je doen?

In de eerste instantie een bloedtest doen bij de huisarts of via een Energetische Morfologische Bloedtest waarover je elders op de website veel informatie kunt terugvinden. Hieruit verkrijg je een zeer uitgebreid verslag over alle vitaminen, mineralen, parasieten, virussen etc. waardoor tekorten gelijk in het oog springen. Die vul je op advies aan met organische (lichaamseigen) vitaminen en mineralen naast een voedingsadvies. Dat is ook precies waar het woord supplementen voor staat; bedoeld als aanvulling.

Wil je zelf supplementen van Vitakruid bestellen voer dan de kortingscode VITA535 op Vitakruid.nl in voor 10% korting. Mooi meegenomen toch?

Als je meer wilt weten over supplementen in het algemeen of welke jij tekort of nodig hebt?
Neem dan contact met mij op via 06-1139-9235

E-mail verzonden