Orthomoleculaire Therapie

Weer terug naar de natuur!

Orthomoleculaire therapie is een nieuwe vorm van therapie die alleen middelen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam. Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Voeding is het belangrijkste aandachtspunt, daarmee wordt oer voeding en planten bedoeld en kan je denken aan vis, (zee)groente, fruit, noten en kruiden. Bij een te lang tekort van één of meer essentiële voedingsstoffen, kan suppletie een aanvulling zijn. Hierbij kan worden gedacht aan omega 3, vitamine D of magnesium. Naast gezonde voeding(stoffen) spelen gedrag, beweging en ontspanning ook een belangrijke rol en komen deze ook uitgebreid aan bod om te resulteren in een gezonde lifestyle.

Een gezonde leefstijl bestaat uit voldoende bewegen, gevarieerde voeding en ontspanning waar het kan.
Daarnaast is het belangrijk om niet te roken en matig te zijn met alcohol.

De hedendaagse voeding bevat helaas niet meer de voedingsstoffen zoals we dat van vroeger gewend zijn. Door de groei van de bevolking is er een snelle vorm van landbouw ontstaan om vele monden te kunnen voeden. Het gebruik van pesticiden heeft onze grond en de verbouwde producten geen goed gedaan. Tevens het bestralen, het gebruik van plastic verpakking, gebruik van geur- en kleurstoffen en het onrijp(groen) importeren van tropisch fruit –en groenten hebben ervoor gezorgd dat onze voeding steeds minder voedingsstoffen bevat. Ondanks dat je gezond eet krijgt je lichaam niet meer de benodigde voedingsmiddelen, vitaminen en mineralen binnen om alle lichaamsprocessen volwaardig te laten verlopen waardoor ziekte op de loer ligt.

Voordat iemand klachten krijgt, gaat er al lange tijd iets mis. Vele oorzaken, zoals tekorten aan voedingsstoffen, slaaptekort, langdurige stress, te weinig beweging, tekort aan zonneschijn, verlies van bioritme en blootstelling aan giftige stoffen, zorgen voor verstoring van de natuurlijke processen in je lichaam met klachten als gevolg. Door hier bewust van te worden en verandering aan te brengen, kan het lichaam weer optimaal gaan functioneren. Voedingssupplementen zijn daarbij ondersteunend en kunnen blijvend naast je gezonde voedingspatroon gebruikt worden.Orthomoleculaire Therapie kan ondersteunen bij:

Concentratieproblemen
Maag -en darmklachten(Candida Albans, Lekkende darm Syndroom, opgeblazen buik)
Auto-immuunziekten
Vermoeidheid
Slaapproblemen
Verminderde weerstand, allergieën, intolerantie
Hooikoorts
Huidaandoeningen(eczeem)
Hoofdpijn, migraine
Spier -en gewrichtsklachten(fibromyalgie, reuma, jicht)

Hoge -en lage bloeddruk
Neerslachtigheid, depressieve stemmingen
Overgewicht
Tevens kan Orthomoleculaire Therapie worden toegepast bij gezond ouder worden, zwanger worden, leer- en sportprestaties verbeteren.

Ben je nieuwsgierig naar wat Orthomoleculaire Therapie voor jou kan betekenen?

Wil je niet langer met vage klachten blijven lopen?

Wil je je gezondheid naar een hoger plan brengen?
Ben je toe aan balans en een Happy Lifestyle?

Ik maak graag tijd voor je vrij!

06-1139-9235

E-mail verzonden