Orthomoleculaire Therapie

Weer  terug  naar  de  natuur!

Wat is Orthomoleculaire Therapie?

Binnen de Orthomoleculaire therapie gaan we op zoek naar het "waarom" van je klacht, ziekte pijn of aandoening. We brengen verstoorde werkingsmechanismen in kaart, via een tijdslijn, en bieden duurzame oplossingen. We behandelen geen symptomen, maar de oorzaken die leiden tot symptomen.

Daarnaast is Orthomoleculaire Therapie een nieuwe vorm van therapie die alleen middelen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam. Orthomoleculaire therapie is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen. Voeding is het belangrijkste aandachtspunt, daarmee wordt oer voeding en planten bedoeld en kan je denken aan vis, (zee)groente, fruit, noten en kruiden. Bij een te lang tekort van één of meer essentiële voedingsstoffen, kan suppletie een aanvulling zijn. Hierbij kan worden gedacht aan omega 3, vitamine D of magnesium. Naast gezonde voeding(stoffen) spelen gedrag, beweging en ontspanning ook een belangrijke rol en komen deze ook uitgebreid aan bod om te resulteren in een gezonde lifestyle.

Een gezonde leefstijl bestaat uit voldoende bewegen, gevarieerde voeding en ontspanning waar het kan.
Daarnaast is het belangrijk om niet te roken en matig te zijn met alcohol.

De waarheid over onze voeding

De hedendaagse voeding bevat helaas niet meer de voedingsstoffen zoals we dat van vroeger gewend zijn. Door de groei van de bevolking is er een snelle vorm van landbouw ontstaan om vele monden te kunnen voeden. Het gebruik van pesticiden heeft onze grond en de verbouwde producten geen goed gedaan. Tevens het bestralen, het gebruik van plastic verpakking, gebruik van geur- en kleurstoffen en het onrijp(groen) importeren van tropisch fruit –en groenten hebben ervoor gezorgd dat onze voeding steeds minder voedingsstoffen bevat. Ondanks dat je gezond eet krijgt je lichaam niet meer de benodigde voedingsmiddelen, vitaminen en mineralen binnen om alle lichaamsprocessen volwaardig te laten verlopen waardoor ziekte op de loer ligt.

Het tij keren

Voordat iemand klachten krijgt, gaat er al lange tijd iets mis. Vele oorzaken, zoals tekorten aan voedingsstoffen, slaaptekort, langdurige stress, te weinig beweging, tekort aan zonneschijn, verlies van bioritme en blootstelling aan giftige stoffen, zorgen voor verstoring van de natuurlijke processen in je lichaam met klachten als gevolg. Door hier bewust van te worden en verandering aan te brengen, kan het lichaam weer optimaal gaan functioneren. Voedingssupplementen zijn daarbij ondersteunend en kunnen blijvend naast je gezonde voedingspatroon gebruikt worden.

"Ik at al heel bewust, gevarieerd en meestal biologisch, maar wilde ik toch weten hoe ik er voor stond. De uitslag van de bloedtest was heel verrassend en zeer uitgebreid. Er komen veel conclusies uit dat beetje bloed. Behalve de duidelijke uitleg van Bianca kreeg ik goede voedingsadviezen mee. Anders ontbijten en het advies om supplementen ter ondersteuning te gebruiken. En oh ja, niet vullen maar voeden! Ik voel me heel goed, met het juiste ontbijt nu minder snel alweer “honger” en heb meer energie." Dennis

Orthomoleculaire Therapie kan ondersteunen bij:

 • Concentratieproblemen
 • Maag -en darmklachten(Candida Albans, Lekkende darm Syndroom, opgeblazen buik)
 • Auto-immuunziekten
 • Vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Verminderde weerstand, allergieën, intolerantie
 • Hooikoorts
 • Huidaandoeningen(eczeem)
 • Hoofdpijn, migraine
 • Spier -en gewrichtsklachten(fibromyalgie, reuma, jicht)
 • Hoge -en lage bloeddruk
 • Neerslachtigheid, depressieve stemmingen
 • Overgewicht
Tevens kan Orthomoleculaire Therapie worden toegepast bij gezond ouder worden en leer- en sportprestaties verbeteren.
E-mail verzonden